Far Uygulaması

Far Uygulaması

Far kullanımı gözleri belirginleştiren ve göze anlamlı bakışlar katan bir malzemedir. Far kullanımı ile derin ve buğulu bakışlar veya açık, cin gibi bakışlar elde etmek mümkündür. Hemen her renk far bulunmaktadır. Far rengi seçimi göz rengine göre olmalıdır. Far sürme teknikleri de çeşitlidir. Göz biçimine göre far sürüş tekniklerini belirlemek gerekir. Doğru far kullanımı ile bakışlar anlamlı ve güzel olur.

Far rengi seçimi göz rengine göre olur. Göz rengine göre far seçiminin amacı göz rengine kontrast far rengi kullanılarak gözlerin ve göz renginin öne çekilmesidir. Kahverengi gözlü kişiler için mavi tonları gözleri ortaya çıkaracak renk grubudur. Canlı maviler, pırıltılı maviler veya açık maviler kahve gözleri öne çıkaran renk grubudur.

Kobalt mavisi veya canlı mavi bir far ile gözün altı kısmına çekildiğinde, üst kısma da mavi tonlarda gölgeler verildiğinde kahve gözler canlı ve parlak bakışlar kazanacaktır. Ayrıca kahverengi gözlerde canlı yeşil tonları da kullanılabilir. Yeşil renkli gözlerde kullanılacak far renkleri leylak rengi, pembe tonları, mürdüm renkleridir. Bu renk grupları yeşili daha da öne çıkarır. Gölgelendirmeler için mor far da özellikle gece makyajı için yeşil gözlerde hoş duracaktır. Ela veya bal rengi gözler için yeşil tonları, kahve tonları uygun olacaktır. Bu renkler ela gözleri ortaya çıkaran renklerdir. Mavi gözlerde turuncu renk grubundan tonlar veya kahve tonlarından farlar seçilebilir. Gri tonlarında farlarla gölge verildiğinde mavi gözler buğulu bir görünüm alacaktır. Gri göz rengi olanlar ise koyu mavi tercih edilebilir. Mavi tonları inci beyazı gibi bir farla birlikte kullanıldığında gri gözleri öne çıkarır.

Herkesin göz biçimi farklıdır. Göz biçimine göre far sürmek doğru makyajdır. Gözlerdeki kusurları kapatarak güzel bakışlar elde edilebilir. Gözleri ideal olan badem göz biçiminde gösterebilmek amaçtır. Dışa çıkık göz biçimi olan kişiler göz renklerine göre seçtikleri mat bir farı göz kapağına uygular ve gölge göz kapağının üzerine yoğunlaşır. Kaşlara doğru renk açılarak devam eder. Esas koyu ve gölgeli kısım göz kapağında olmalıdır. Çukur gözlerde ise göz kapağına açık tonlarda far sürülerek öne çekilir, kaş altına da daha koyu renkli bir farla gölge verilerek geri itilir. Böylece göz çukurdan kurtarılmış olur. Küçük gözlerde göz kapağına açık tonlarda astar far sürülür ve gölge verilir. Koyu renkle verilen gölge göz kuyruğunda yani gözün dış kısmında olmalıdır. Gözün buruna yakın iç kısımlarına koyu gölge verilmemelidir. Böylece göz olduğundan iri görünür. Yuvarlak gözleri badem göz biçimine getirebilmek için göz çukuruna koyu renk bir farla gölge verilir ve gözün dış ve üst kısmına doğru uzatılır. Göz dışına, kuyruğuna doğru uzatılan çizgiler ve renkler gözü olduğundan daha çekik ve uzun gösterir. Düşük göz biçimine de benzer uygulama yapılabilir. Ama far sürme hareketi hep yukarı doğru olmalıdır. Astar olarak göze orta koyulukta bir far sürülerek başlanır. Gözlerin iç kısmından dışa doğru giderek koyulaşan bir renk geçişi yapılır. Kuyruk kısmı daha koyu bir farla belirginleştirilir ve yukarı çekilir. Yakın gözler için gözün kuyruk kısmı daha koyu farla iç kısmı daha açık renk farla belirlenir. Böylece gözler birbirinden biraz daha ayrık görülür. Uzak gözlerde ise tam tersi far uygulaması yapılır.